Κλείνοντας μια ντουζίνα χρόνια στη δισκογραφία, από το 2010 που πρωτοεμφανίστηκε και σε μία νύχτα έγινε ο βασιλιάς του chillwave, μουσικού είδους άγνωστου μέχρι τότε, ο αεικίνητος Chaz Bear, αποφάσισε να κυκλοφορήσει επιτέλους τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Mahar. 5 ολόκληρα χρόνια, ο Bear και η παρέα του δούλευαν πάνω στα 13 αυτά κομμάτια, για να καταφέρουν να τους δώσουν τις φόρμες που χρειάζονταν ώστε να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ φωτογραφία αυτού του τεράστιου μουσικού μυαλού.

Γεννημένος στην California, δεν είναι περίεργο που η αισθητική της μουσικής του Toro Y Moi μυρίζει παραλία, ένα surf αντί στρώματος για να χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα και μαριχουάνα. Όλα είναι laid back και εδώ δε χωράνε παρεξηγήσεις. Άλλο πράγμα το βαριέμαι να πάρω τα πόδια μου, άλλο πράγμα το είμαι χαλαρός, έστω και αν σέρνομαι από τη χαλαρότητα. Ας το σκεφτούμε λίγο. 7 δίσκοι μέσα σε 12 χρόνια. Αμέτρητες περιοδείες, συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις, video και παράλληλα συμμετοχές σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών, γραφιστικές δουλειές γιατί «παλιά μου τέχνη κόσκινο» και άλλα πολλά που γεμίζουν μια χαρά την κάθε μέρα.

Ακολουθώντας την νέα κυκλοφορία του Toro Y Moi, μία από τις πιο σεβάσμιες μορφές της μουσικής δημοσιογραφίας, ο Drew με το διάσημο Drewsreviews.org μας ξεναγεί στα κομμάτια του Mahal ένα προς ένα με τα κείμενά του. Μία ακρόαση μεταξύ περίεργων φίλων, όπου τα τεράστια κεφάλια από paper mache παραπέμπουν στα γεμάτα από τις ουσίες κεφάλια σε ανάλογες συγκεντρώσεις στα τέλη των 60s. Μια παραγωγή που θα σε αφήσει άφωνο. Ταξίδι στον ψυχεδελικό κόσμο του Toro Y Moi, με ήχους περασμένων δεκαετιών, τις ΗΠΑ σε πρώτο πλάνο, καθόλα καλοκαιρινό και τόσο πλούσιο που το μυαλό δε μπορεί παρά να χαθεί μέσα στις ατελείωτες εναλλαγές του, για να ανακαλύψει μια νέα κοσμοθεωρία. Ότι όλα έχουν άλλη όψη αν τα αντιμετωπίσεις χαλαρά.