Σε ένα πολύβουο σκηνικό, εκεί από όπου καθημερινά περνούν χιλιάδες κόσμο για να, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τεχνών, Twentytwenty Arts, επέλεξε να πραγματοποιήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, με το project δημόσιας τέχνης με τίτλο «Life on the Line».

Ο οργανισμός ανέθεσε τη δημιουργία δέκα έργων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία σε δέκα καλλιτέχνες με έδρα το Οντάριο, τα οποία θα εκτίθενται σε 200 αφίσες στη γραμμή 1 του μετρό TTC στο Τορόντο, έως τις 16 Ιανουαρίου 2021.

«Μέσω της δημιουργίας έργων δημόσιας τέχνης, χρησιμοποιούμε οπτική αφήγηση για να βοηθήσουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να προσελκύσουν νέους δωρητές, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για τον σκοπό τους και να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες περιλαμβάνονται οι Alexander Robinson, Marcia Diaz, Duncan McLean, Seri Stinson, Julieta Christy, Faye Harnest, Eric Pause, Ramune Luminaire, Dina Belaia και Dominic Bugatto.

Εκτυπώσεις όλων των έργων είναι προς το παρόν διαθέσιμες προς πώληση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Twentytwenty Arts.

Το 75% του συνόλου των πωλήσεων θα διατεθεί στο πρόγραμμα Family Outreach and Response της Ένωσης Ψυχικής Υγείας Καναδά (Canadian Mental Health Association) και το υπόλοιπο 25% θα δοθεί στους καλλιτέχνες.

Όπως αναφέρει σχετικά και το ΑΠΕ, πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανισμό παροχής υπηρεσιών για την ψυχική υγεία στον Καναδά, με ένα εθνικό γραφείο, 11 τμήματα σε επαρχίες και υποκαταστήματα σε 75 κοινότητες.

Το πρόγραμμα Family Outreach and Response (FOR) είναι προσανατολισμένο στην ενημέρωση και στην ανάκαμψη από ψυχικά τραύματα, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες, εργαλεία και υποστήριξη σε οικογένειες στην πόλη του Τορόντο.