Σε μία προσπάθεια αποσυμπίεσης της κυβερνητικής κατάστασης, από το Μαξίμου διαρρέουν πως ο επικείμενος δομικός ανασχηματισμός που θα υλοποιηθεί με αφορμή τα 2 χρόνια εξουσίας από την ΝΔ, αλλά και την σηματοδότηση της νέας πορείας για την οικονομία και την ανάκαμψη μετά την πανδημία, μετατίθεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως το πρωθυπουργικό επιτελείο απασχολούν δύο πρόσωπα σε κομβικά υπουργεία, που έχουν αποτύχει παταγωδώς και ο πρωθυπουργός φέρεται δυσαρεστημένος μαζί τους, για διαφορετικούς λόγους!

Ο πρώτος είναι ο Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο το Μαξίμου για λόγους αδιευκρίνιστους τον έχει στα μαύρα κατάστιχα!

Ο Υπ. Υγείας είναι ένα πρόσωπο προβεβλημένο, με δημοφιλία, πλην όμως θεωρείται «λίγος» για πρωτοκλασάτος, χωρίς ειδικό βάρος και σε κάθε περίπτωση αναποτελεσματικός.

Η αντικατάσταση του θεωρείται δεδομένη καθώς του έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες, ο συντονιστικός ρόλος και έχει ήδη καταστεί διακοσμητικός.

Στο Μαξίμου σκέφτονται να τον αντικαταστήσουν τώρα και να μην περιμένουν τον ανασχηματισμό.

Ο δεύτερος που φημολογείται πως έχει πέσει σε δυσμένεια είναι ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο Υπ. Επικράτειας θεωρείται δημοσιοσχετίστας, πολιτικός που στρογγυλεύει πράγματα, δεν συγκρούεται και έχει προσωπική ατζέντα!

Οι πληροφορίες λένε πως στο Μαξίμου του καταλογίζουν εκτός των άλλων δυο πράγματα:

πρώτον, σχέσεις με τη διαπλοκή και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα!

Δεύτερον, ευθύνη στη διαχείριση της υπόθεσης Φουρθιώτη όπου ο Υπ. Επικράτειας φέρεται να έχει επαφές, προσωπικές, τηλεφωνικές ή ηλεκτρονικές, αλλά και να έχει (όπως λένε οι κακές γλώσσες) διαμεσολαβήσει για να εξυπηρετήσει τον παρουσιαστή- εκδότη- καλλιτεχνικό ιμπρεσάριο και τρόφιμο του Κορυδαλλού!

Και η δική του περίπτωση είναι ανοιχτή για πρόωρη αντικατάσταση, μολονότι σε αντίθεση με τον Β. Κικίλια, ο κ. Γεραπετρίτης θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο!