Η McLaren Automotive ήθελε να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη στην 90ή Διεθνή Εκθεση της Γενεύης, αλλά… ατύχησε. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού και έτσι η εταιρεία έδωσε με πιο συμβατικό τρόπο στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τη νέα δημιουργία της, το 765LT, ένα supercar, που διακρίνεται για τις τεχνολογικές καινοτομίες του και το μειωμένο βάρος. Τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του 720S, η McLaren Automotive παρουσίασε μια ελαφρύτερη, ισχυρότερη έκδοση, το 765LT. Το μοντέλο 765LT εξοπλίζεται με έναν κινητήρα twin-turbo V-8 ισχύος 765 ίππων, που παράγει και 80,8 χλγμ. ροπή.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η McLaren, κατάφερε να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 80 (!) κιλά, σε σχέση με το μοντέλο 720S προκειμένου να περιορίσει το συνολικό βάρος στα 1.339 κιλά. Στοιχεία όπως το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο, το λεπτότερο παρμπρίζ και το λεπτότερο γυαλί πλευρικών παραθύρων συνέβαλαν στην εξοικονόμηση του βάρους. Επιπλέον, ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα αφαιρέθηκαν από το αυτοκίνητο. Η McLaren, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν αυτά τα αξεσουάρ στο αυτοκίνητο χωρίς επιπλέον κόστος.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της 765LT είναι η μεγάλη σε έκταση χρήση ινών άνθρακα τελευταίας γενιάς. Ο μπροστινός προφυλακτήρας, τα πλαϊνά τμήματα, το μπροστινό δάπεδο, ο πίσω προφυλακτήρας, ο πίσω διαχύτης, το οπίσθιο φτερό κ.ά. είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα. Δημιουργήθηκε ένα σύνολο ελαφρύ με υψηλή ακαμψία και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην ασφάλεια και στην αντιμετώπιση των δυνάμεων που αναπτύσσονται όταν κινείται το supercar με μεγάλες ταχύτητες. Η 765LT επιταχύνει από 0-100χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε 7,2 δευτερόλεπτα. Η McLaren, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 765 μονάδες, από τη σειρά 765.