Καταδρομική επιχείρηση σε τρεις μονές του Αγίου Όρους πραγματοποιεί ο OLAF.

Πρόκειται για την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης που έχει βάλει στο στόχαστρο τους ηγούμενους τριών ιερών μονών, οι οποίες κατά σύμπτωση συνδέονται στενά με το σύστημα Πούτιν και Ρώσους ολιγάρχες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πριν την επιχείρηση της OLAF έγινε έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών των ηγούμενων και διαφόρων ιδρυμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του ξεπλύματος.

Σύντομα πρόκειται να εκδοθεί πόρισμα-κόλαφος για την οικονομική διαχείριση και την προέλευση τεράστιων ποσών που διακινούνται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Η OLAF πρόκειται να υποβάλει επίσημο αίτημα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων μονών, ενώ στις αρχές της εβδομάδας η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλα μοναστήρια.

Σημειώνεται ότι το Άγιον Όρος έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών, όπως και ο εφοπλιστής Διοικητής του Αθανάσιος Μαρτίνος, στον οποίο χρεώνεται η αδυναμία οποιουδήποτε ελέγχου, καθώς η Μοναστική κοινότητα φέρεται να έχει μετατραπεί σε άντρο Ρώσων και φιλορώσων πρακτόρων και κατασκόπων, που διακινούνται με πλαστά διαβατήρια!

Ταυτοχρόνως ο Αθ. Μαρτίνος περιλαμβάνεται μεταξύ των εφοπλιστών εκείνων που έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα και θησαυρίζουν εν ώρα πολέμου από την διακίνηση ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων, παραβιάζοντας το εμπάργκο και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ.

Την ίδια ώρα στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι υποθέσεις και οι καταγγελίες από τράπεζες που αφορούν ύποπτες καταθέσεις και εμβάσματα σε μοναχούς, ηγουμένους και Ιερές Μονές στο Άγιον Όρος δίνουν και παίρνουν με την Ανεξάρτητη Αρχή να επιταχύνει πλέον τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου!