Αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν ήλθαν στο φως, με φήμες να μιλούν ακόμη και για σοβαρή επιδείνωση εξαιτίας επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Απριλίου. Η ιστοσελίδα Daily NK, που κυρίως μεταφέρει πληροφορίες από Βορειοκορεάτες που διέφυγαν στο εξωτερικό, ανέφερε ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά και πλέον αναρρώνει στην προσωπική του έπαυλη. Η επέμβαση έγινε στις 12 Απριλίου στην πόλη Χιανγκσάν, στα ανατολικά της χώρας. Η υγεία του 36χρονου Κιμ φέρεται να είχε επιβαρυνθεί λόγω της παχυσαρκίας, του υπερβολικού καπνίσματος και της υπερεργασίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι, που επικαλέστηκε το CNN, ανέφεραν μάλιστα ότι ο Κιμ «είναι σε σοβαρό κίνδυνο».

Από την πλευρά τους, νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, επισήμανε ο Guardian. Άλλος αξιωματούχος στη Νότια Κορέα επισήμανε ότι ο Κιμ έχει εμφανιστεί δημόσια χωρίς κάποια ένδειξη ότι η υγεία του δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες είναι ακριβείς, πράγμα πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί με δεδομένο τον εξαιρετικά κλειστό χαρακτήρα του βορειοκορεατικού καθεστώτος, η επέμβαση μπορεί να εξηγήσει την απουσία του από εκδήλωση για τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, η οποία έγινε στις 15 Απριλίου.

Εδώ να πούμε, ότι στην ουσία κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά τόσο για την υγεία του αλλά αυτό που απασχολεί πραγματικά τον κόσμο είναι ότι περιμένουν να τον διαδεχτούν ακόμη πιο ακραία και ασταθή άτομα στην ηγεσία της χώρας, μια χώρα η οποία διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.