Τους είδαμε, τους αγαπήσαμε και, πριν προλάβει να πιάσει μάκα η αφίσα τους πάνω απ’ το κρεβάτι μας, εξαφανίστηκαν. Η Νικολούλη δεν θα τους αναζητήσει ποτέ, οι καρποί της καριέρας τους δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ σε DVD. Στις δικές τους κασέτες πανωγράψαμε επεισόδια των Friends, αλλά η θύμησή τους ξαναγυρίζει επίμονα, σαν τις επαναλήψεις τού Οι μεν και οι δεν. Η μαρμάγκα πεινάει, τρώει και δεν χορταίνει ποτέ. Λίγο πριν χωνέψει για πάντα, ρίχνουμε μια κλοτσιά στο στομάχι της και αυτή ξερνάει φαντάσματα.

ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ «ΤΟΤΟ» ΣΚΙΛΑΤΣΙ

Έξι γκολ στο Μουντιάλ του 1990 συν τέσσερα χρόνια κατηφόρας σε Γιουβέντους και Ίντερ συν άλλα τρία στην ιαπωνική Τζούμπιλο Ιβάτα κατέληξαν σε μια τιμημένη συμμετοχή στο L’Isola dei Famosi, την ιταλική εκδοχή του Survivor το 2005. Το άλλο με τον Τότο το ξέρετε;

ΤΑΝΙΤΑ ΤΙΚΑΡΑΜ

Έσκασε μύτη στα δεκαεννιά της, το 1988, με το «Twist in my Sobriety» και μας συγκλόνισε με τους αινιγματικούς της στίχους, το ψαγμένο βιντεοκλίπ και το ασπρόμαυρο «copyright by George Dalaras» ντύσιμο. Από τότε έβγαλε έξι ακόμα άλμπουμ –το τελευταίο, μάλιστα, μόλις πέρυσι, με τίτλο Sentimental–, όμως κανείς δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί της.

ΜΠΡΟΥΝΟ ΜΕΤΣΟΥ

Ο άνθρωπος που στην πραγματικότητα γεννήθηκε για να φωτογραφίζεται ντυμένος στα άσπρα και πίνοντας κοκτέιλ σε μια τροπική ακτή, πήρε την Εθνική Σενεγάλης από το χέρι και την έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2002. Μετά έσυρε τη χαίτη του στα ΗΑΕ και πρόσφατα εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρο αναλαμβάνοντας τις τύχες της καταριανής d’Al-Ghafara.

EMF (EPSOM MAD FUNKERS)

Τα αγγλάκια με τα φαρδιά σορτς και τα τζόκεϊ φορεμένα στο πλάι ταρακούνησαν τον πλανήτη το 1990 με το «Unbelievable». Τα επόμενα πέντε χρόνια έβγαλαν δύο αποτυχημένα άλμπουμ, διαλύθηκαν και επανενώθηκαν το 2001 για να βγάλουν ένα «Best of». Πέρυσι έπιασαν πάτο όταν η Kraft Foods χρησιμοποίησε στη διαφήμιση των Kraft Crumbles το ρεφρέν του «Unbelievable»παραλλαγμένο στο θλιβερό «It’s crumb-believable».

VANILLA ICE

Το 1990 βγάζει το «Ice Ice Baby», πουλάει 11.000.000 CD και γίνεται ο πιο πετυχημένος ράπερ του καιρού του. Την περίοδο 1991-94 τρέχει σε αγώνες μοτοκρός χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα (Ρόμπερτ βαν Γουίνκλ). Το καλοκαίρι του 1994 κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας κι από εκεί και μετά γίνεται περιφερόμενος θίασος σε τηλεοπτικά και μουσικά στούντιο. Το 2004 το «Ice Ice Baby» ψηφίζεται από το VH1 «το πέμπτο χειρότερο τραγούδι όλων των εποχών».

ΓΙΟΧΑΝ «ΓΙΟΡΝΤΙ» ΚΡΟΪΦ

Κι όμως, αυτός ο τύπος έχει παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει κερδίσει και το Champions League του 1999! Ευτυχώς, οι συμπατριώτες του κατάλαβαν νωρίς ότι το επίθετο από μόνο του δεν σε κάνει ποδοσφαιριστή και δεν τον ξανακάλεσαν στην Εθνική μετά το Euro ’96. Το 2004 έκανε την πιο σοφή κίνηση της καριέρας του: Αποσύρθηκε.

ΜΠΡΕΤ ΙΣΤΟΝ ΕΛΙΣ

To wonder boy που συνόψισε την παράνοια των ’80s με το Less Than Zero, ζευγάρωσε τις αρπαχτές του με το American Psycho και έκτοτε απλώς κάνει δηλώσεις και αυτοδιαφημίζεται στο site του. Την τελευταία φορά που τον ακούσαμε ήταν συντετριμμένος για το θάνατο του νεαρού εραστή του Μάικλ Γουέιντ Κάπλαν.

ΚΕΛΙ ΛΕΜΠΡΟΚ

Τη φαντασιωθήκαμε στη Γυναικάρα με τα κόκκινα, λιώσαμε για πάρτη της τρία βίντεο βλέποντας το Ηλεκτρονικό μανούλι και μετά την ανέλαβε ο Στίβεν Σίγκαλ. Της έσπειρε τρία κουτσούβελα, τη χώρισε και τώρα ξαναμοιράζει τα βιογραφικά της στους παλιούς γνωστούς.

ΤΖΟΑΝΑ ΤΖΟΝΣΟΝ

Έγινε η Καρολάιν της Τόλμης, έγινε το αγαπημένο παιδί κάθε νοικοκυράς από την Πετρομαγούλα μέχρι το Ντουμπάι, έγινε ζάπλουτη, έγινε cover σε τυρογαριδάκια και μετά έγινε… άφαντη. Ούτε ο Ριτζ δεν τη θυμάται.

ΝΙΚ ΚΕΪΜΕΝ

Κάποτε «Υποσχέθηκε στον εαυτό του» να τον θυμόμαστε ακόμα κι όταν η Μαντόνα θα τον έχει φτύσει, αλλά μπα…

ΤΡΕΪΣΙ ΤΣΑΠΜΑΝ

Μέχρι να καταλάβουμε αν είναι αγόρι ή κορίτσι, ξέπεσε στα μικρά μπαρ και στις φιλανθρωπικές συναυλίες για κακοποιημένες μητέρες. Τώρα πια έχει μακρύνει το μαλλί της, αλλά ούτε «Fast Car» ούτε «Talkin’ Αbout a Revolution» μπορεί να ξαναγράψει. Τις κασέτες της δεν της πετάμε, πάντως – ακόμα ακούγονται.

ΡΑΛΦ ΜΑΤΣΙΟ

Κάποιοι υποθέτουν ότι κάνει ακόμα «wax on, wax off» στον τοίχο του μακαρίτη του Μιγιάγκι. Κάποιοι άλλοι φαντάζονται ότι προπονείται κάπου στο υπερπέραν μαζί με το δικό μας Κρις Σφέτα. Μια μικρή μειοψηφία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη θεατρική του καριέρα και ένας ελάχιστος αλλά υπολογίσιμος σκληρός πυρήνας οπαδών του έχει σιγουρευτεί ότι ζει στο Κλοντάικ μαζί με τον Έλβις (εκεί τον γνώρισε τυχαία και κόλλησαν).

Cobra Kai – Season 2 – Episode 203

ΛΟΣ ΜΑΡΜΑΓΚΕΪΡΟΣ

Στην αρχή ήταν κάποιοι Καόμα με το «Λαμπάντα», μετά οι αδερφοί Κατσάμπα από την Ανδαλουσία με την ονομασία Λος Ντελ Ρίο και τη «Μακαρένα» τους και μετά οι επίσης Ανδαλουσιάνες Λας Κέτσαπ με το «Αζερεχέ». Η συνταγή κοινή: ένα σουξέ που λατινοφέρνει, ένα χορευτικό για να το συνοδεύει, μερικά εκατομμύρια για τον κόπο τους και πίσω στη χώρα της ληγμένης αρπαχτής.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΔHΜΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Ξεκίνησε ως ο σταρ του πρωινάδικου της ΕΡΤ, με κομπάρσο τη Ρούλα. Στην πορεία… ποια πορεία; Μέχρι τη λαϊκή έφτασε («Που ’σουνα, μωρό μου, εχτές, που σε πήρα οκτώ φορές και δεν ήσουνα εκεί…», θυμάστε;).

ΑΝΝΙΤΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Οι σημειολόγοι θα τη θυμούνταν για τη Βαρελάδα με πάγο, οι ποδοσφαιρόφιλοι για την «τακουνιά» σ’ εκείνο τον τελικό Κυπέλλου. Δυστυχώς γι’ αυτή, μετά ήρθε το Megalicious Chart Live και ο Κονσεϊσάο, κι έτσι και οι μεν και οι δε βρήκαν νέα ασχολία. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μας έδωσε την «Αύρα» και μετά χάθηκε στο μύθο, σαν τη χάβρα των Ιουδαίων. Ίσως τον ξαναδούμε μονάχα στ’ όνειρό μας.

ΤΖΟΒΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Λίγο πριν τελειώσει το Πες το και θα γίνει, έγραψε ένα γράμμα στον εαυτό της και ζήτησε μια θεσούλα σε νομαρχία. Την πήρε. Επόμενος επαγγελματικός στόχος της: να βάλει την Άννα Δρούζα στο Ευρωκοινοβούλιο και την Μπήλιω Τσουκαλά στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ

Το απόλυτο ντόπιο «one hit wonder» (λέμε τώρα!). Κάποια στιγμή πήγε μια «Βόλτα στο Λυκαβηττό», πιθανότατα μετά πήγε στο περίπτερο για τσιγάρα και έκτοτε αγνοείται. Μαζί του τελείωσε και το New Channel, που θυμόταν πού και πού το βιντεοκλίπ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΣΠΑ

Το κορίτσι που πήρε λάθος δρόμο. Αν δεν έκανε πρωινάδικα, αν δεν πουλούσε τόση μούρη, αν δεν πήγαινε στην Κύπρο, αν εκεί δεν είχε ανακηρυχτεί «η πιο αντιπαθητική παρουσιάστρια», μπορεί το Google να μην έβγαζε πάνω πάνω το rezili.com όταν «χτυπούσαμε» το όνομά της.

ΚΡΙΣ ΣΦΕΤΑΣ

Ξεχάστε τις κακοήθειες του λήμματος «Ραλφ Μάτσιο». Ο Κρις Σφέτας δεν μένει πια στο υπερπέραν. Κλοτσάει ακόμα στο www.sfetas.com.

ΣΙΑ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Τάμμυ, η σχισμή της, ο Αιθίοψ, ο Ζαχαροπλάστης, το γουνάκι, η παπαρδέλα… Τους κατάπιε, μαζί με τη Χιονάτη τους, το ΕΣΡ κι εμείς ξεμείναμε με τους παραθυράτους στα δελτία για να γελάμε.