Εικόνες που ελήφθησαν από δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, αποκαλύπτουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στον πλανήτη μας, καθώς το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού βρισκόταν σε καραντίνα. Οι κάποτε δημοφιλείς περιοχές – από τα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων έως τους χώρους λατρείας και τα τουριστικά αξιοθέατα – ερήμωσαν όσο οι άνθρωποι παρέμεναν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Οι δρόμοι που ήταν – υπό κανονικές – γεμάτοι με αυτοκίνητα άδειασαν, ενώ αεροδρόμια και παραλίες μετατράπηκαν σε «φαντάσματα». Οι εκπληκτικές εικόνες τραβήχτηκαν από την εταιρεία Planet Labs με έδρα την Καλιφόρνια και την Maxar Technologies με έδρα το Κολοράντο. Συγκρίνοντας το πριν με το μετά, διαπιστώνονται οι ανατριχιαστικές αλλαγές που έφερε στη Γη ο κορωνοϊός.

Αριστερά: Πάρκινγκ εμπορικού...
Αριστερά: Πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στο Κολοράντο, γεμάτο αυτοκίνητα (10 Μαρτίου)Δεξιά: Το ίδιο πάρκινγκ του κλειστού πλέον εμπορικού είναι απελπιστικά άδειο (22 Μαρτίου)
Αριστερά: Οι τελευταίοι...
Αριστερά: Οι τελευταίοι επισκέπτες αχνοφαίνονται στο Κολοσσαίο της Ρώμης (21 Φεβρουαρίου)Δεξιά: Ενα μήνα μετά δεν υπάρχει ψυχή (18 Μαρτίου)
Ιδια αντίθεση και στην...
Ιδια αντίθεση και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι διαφορές ανάμεσα στο πριν (αριστερά, 21 Φεβρουαρίου) και το μετά (δεξιά, 18 Μαρτίου) είναι εμφανείς.
Ανάλογη είναι η εικόνα...
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο περίφημο Τάζ Μαχάλ της Ινδίας, με τους επισκέπτες να διακρίνονται στις 10 Φεβρουαρίου (αριστερά) αλλά να έχουν «εξαφανιστεί» στις 18 Μαρτίου (δεξιά)
Αριστερά: Κόμβος σε αυτοκινητόδρομο...
Αριστερά: Κόμβος σε αυτοκινητόδρομο του Λος Αντζελες με έντονη κυκλοφορία οχημάτων (28 Ιανουαρίου)Δεξιά: Τα διερχόμενα οχήματα είναι μετρημένα στα δάκτυλα (22 Μαρτίου)
Αριστερά: Νοσοκομείο...
Αριστερά: Νοσοκομείο στη Γουχάν χτίστηκε αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό μέσα σε 10 ημέρες (21 Φεβρουαρίου)Δεξιά: Ιδού πως ήταν το συγκεκριμένο σημείο πριν την κατασκευή – εξπρές (10 Φεβρουαρίου)
Αριστερά: Τα περισσότερα...
Αριστερά: Τα περισσότερα από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι έχουν διατεθεί σε πελάτες (5 Μαρτίου)Δεξιά: Το πάρκινγκ έχει γεμίσει ασφυκτικά από τα οχήματα που επέστρεψαν και δεν ξανανοικιάστηκαν (16 Μαρτίου)
Αριστερά: Το πάρκινγκ...
Αριστερά: Το πάρκινγκ του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντένβερ φιλοξενεί εκατοντάδες αυτοκίνητα επισκεπτών και ταξιδιωτών (7 Ματρίου)Δεξιά: Κι όμως, αυτό είναι το ίδιο πάρκινγκ δύο ενδομάδες αργότερα (23 Μαρτίου)
Αριστερά: Πλήθος προσκυνητών...
Αριστερά: Πλήθος προσκυνητών στη Μέκκα (25 Ιανουαρίου)Δεξιά: Εικόνα πρωτόγνωρη με την Μέκκα άδεια (10 Μαρτίου)
Αριστερά: Η Βενετία σφύζει...
Αριστερά: Η Βενετία σφύζει από ζωή και επισκέπτες (20 Οκτωβρίου)Δεξιά: Η κίνηση στην πόλη έχει μειωθεί δραματικά (18 Μαρτίου)
Αριστερά: Η διάσημη Κοπακαμπάνα Ρίο...
Αριστερά: Η διάσημη Κοπακαμπάνα Ρίο ντε Τζανέιρο με κόσμο (28 Απριλίου 2018)Δεξιά: Η Κοπακαμπάνα ερημωμένη (23 Μαρτίου)
Αριστερά: Το Walt Disney World Resort υπό...
Αριστερά: Το Walt Disney World Resort υπό κανονικές συνθήκες (6 Ιανουαρίου)Δεξιά: Το Walt Disney World Resort την εποχή του κορονοϊού (18 Μαρτίου)