Ο κρυφός παράδεισος των 32 εκατ. δολαρίων που αγόρασε ο συνιδρυτής της Google

Ο κρυφός παράδεισος των 32 εκατ. δολαρίων που αγόρασε ο συνιδρυτής της Google

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, πρόσθεσε αθόρυβα ένα ακόμη ιδιωτικό νησί στη συλλογή του, το πέμπτο κατά σειρά.

Ο δισεκατομμυριούχος του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, ο οποίος είναι γνωστός για την αδυναμία του στις αγορές εξωτικών νησιών, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ως ο ιδιοκτήτης ενός ακόμη τροπικού παραδείσου, το οποίο αγόρασε μαζί με την σύζυγό του, Λουσίντα Σάουθγουορθ.

Πού βρίσκεται ο κρυμμένος παράδεισος του πρώην CEO της Google

Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το Business Insider, ο Πέιτζ το 2018 ξόδεψε 32 εκατομμύρια δολάρια για το Cayo Norte (παλιότερα γνωστό ως West Key ή North East Key), ένα μεγάλο αγροτεμάχιο περικυκλωμένο από κοραλλιογενείς υφάλους, που αποτελεί καταφύγιο για θαλάσσιες χελώνες και γεμάτο από εκπληκτικές παραλίες με λευκή άμμο.

Βρίσκεται 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο, στα ανοιχτά της ακτής της Culebra, κοντά και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στη Καραϊβική. Η αξία του Πέιτζ ανέρχεται σε 127 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με έκταση σχεδόν 1.200 στρέμματα, είναι το μεγαλύτερο ιδιόκτητο νησί στο Πουέρτο Ρίκο. Ο Πέιτζ αγόρασε το νησί χρησιμοποιώντας την ίδια LLC εταιρία-κέλυφος, την US Virgin Island Properties, που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να αγοράσει άλλα νησιά.

Πριν από τον Πέιτζ, το Cayo Norte ανήκε στον τοπικό προγραμματιστή Dan Shelley από το 2006

Ο 50χρονος επιχειρηματίας είναι γνωστό ότι έχει πέντε νησιά σε όλο τον κόσμο, από τον Νότιο Ειρηνικό μέχρι την Καραϊβική, όπου είναι ιδιοκτήτης του στενού γείτονα του Cayo Norte, των Νήσων Lollik, ένα ζευγάρι νησιών στο αρχιπέλαγος των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, για τα οποία πλήρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

Είναι άγνωστο τι σχεδιάζει να κάνει το στέλεχος τεχνολογίας, που άρχισε να απομακρύνεται από την Google και τη δημόσια ζωή γενικότερα το 2019, με το Cayo Norte.

Τι λένε οι ντόπιοι


Οι ντόπιοι λένε στο Business Insider ότι, από τότε που το αγόρασε ο Πέιτζ, δεν έχουν παρατηρήσει κάποιο σημάδι ανάπτυξης. Κάποιοι όμως είδαν ελικόπτερα να προσγειώνονται εκεί.

Αυτοί που βρίσκονται τακτικά στην περιοχή αναφέρουν επίσης ότι έχουν δει άτομα να συμμετέχουν στην αγαπημένη δραστηριότητα της Silicon Valley, το hydrofoiling, που είναι στην ουσία ένας είδος σερφ με μια ειδική σανίδα που ίπταται στον αέρα.

Οι περιβαλλοντολόγοι πιστεύουν ότι ο Πέιτζ δεν θα διαταράξει τη φύση του Cayo Norte, καθώς έχει υψηλή οικολογική αξία για την περιοχή και θα μπορούσε να διαταραχθεί το οικοσύστημα της περιοχής εάν δεν υπάρξει ειδική μέριμνα.

«Η ελπίδα μας είναι ότι αυτός ο τύπος δεν το θέλει ως επενδυτικό ακίνητο που θα αναπτυχθεί και θα καταστραφεί. Εάν μπορεί να προστατευτεί με αυτή τη βόρεια ακτή του [του κοντινού νησιού] Culebra, αυτό θα ήταν ιδανικό», δήλωσε στο Business Insider η Mary Ann Lucking, διευθύντρια της ΜΚΟ προστασίας των κοραλλιών CORALations.