Το YouTube δεν είναι μόνο μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, αλλά και μία από τις πιο κερδοφόρες. Εκείνοι που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, έχοντας κατακτήσει ένα τεράστιο και άκρως πιστό κοινό, αποζημιώνονται (και με το παραπάνω) με κάθε τους δημοσίευση. Προφανώς και τα εκατομμύρια ακολούθων τους αποτελούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τη δύναμή τους.

Χάρη στις πληρωμένες αναρτήσεις, τις αυτοματοποιημένες εμπορικές διαφημίσεις αλλά και τις στρατηγικές μάρκετινγκ διείσδυσης και τοποθέτησης στις μηχανές αναζήτησης, τα ποσά που συγκεντρώνουν οι δημιουργοί περιεχομένου του YouTube, πραγματικά, “ζαλίζουν”. Δε μας πιστεύεις;

Δες παρακάτω τους 5 πιο επιτυχημένους influencers της πλατφόρμας καθώς και τις ετήσιες απολαβές τους και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Οι 5 κορυφαίοι influencers στο YouTube

1. Jimmy Donaldson, MrBeast

Κέρδη στο YouTube: $54 εκατομμύρια ετησίως
Το μυστικό της επιτυχίας του 25χρονου influencer ήταν ότι άρχισε να κάνει το αδιανόητο όταν κανείς άλλος δε μπορούσε. Οι προκλήσεις του είναι από τις πιο παράξενες, αλλά προκαλούν την περιέργεια των ανθρώπων, οι οποίοι συμμετέχουν με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό.

 

2. Jake Paul

Κέρδη στο YouTube: $45 εκατομμύρια ετησίως
Από την αρχή της καριέρας του στο YouTube κάνοντας φάρσες, ο Jake Paul είναι, πλέον, ένας πυγμάχος που αντιμετωπίζει προκλήσεις με μία γερή δόση δράματος.

 

 

3. Mark Edward Fischbach, Markiplier

Κέρδη στο YouTube: $38 εκατομμύρια ετησίως
Αυτός ο influencer και παραγωγός περιεχομένου ήταν από τους πρώτους που κατέγραψε τον εαυτό του να παίζει αρκετά έντονα βιντεοπαιχνίδια και, πλέον, αποκτά μεγάλο μέρος του εισοδήματός του από την πώληση ρούχων: το Unus Annus είναι η συλλογή του από μπλουζάκια, φούτερ και άλλα ρούχα που αγαπούν πολύ οι θαυμαστές του. Παράγει επίσης podcasts και έχει τηλεοπτικά σχέδια.

 

 

4. Rhett McLaughlin και Link Neal

Κέρδη στο YouTube: $30 εκατομμύρια ετησίως
Αυτό το ζευγάρι κωμικών έγινε φίλοι στο σχολείο, όπου άρχισαν να κάνουν σκετς που τους μετέτρεψαν σε αστέρια της μαθητικής κοινότητας. Οι δύο τους είναι απόφοιτοι του North Carolina State University και εμφανίζονται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους χάρη στην αίσθηση του χιούμορ τους, αλλά και στην πώληση προϊόντων, τη συμμετοχή σε ειδικές εκδηλώσεις ενώ, σύμφωνα με το Forbes, έχουν το δικό τους ταμείο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύουν την καριέρα άλλων δημιουργών.

 

 

5. Nathan Johnson Graham

Κέρδη από το YouTube: $28,5 εκατομμύρια ετησίως
Το κοινό αυτού του σταρ του YouTube είναι παιδιά, τα οποία τον έχουν δει να παίζει Minecraft και να ολοκληρώνει πολύχρωμες προκλήσεις. Το Forbes ανέφερε ότι το 2021, έβγαλε 28,5 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του καταλόγου του περιεχομένου του στο YouTube στην Spotter.