Όπως πρώτη η Αξία και στη συνέχεια το Radar.gr αποκάλυψαν, στο μυαλό του πρωθυπουργού ενόψει δομικού ανασχηματισμού, τα κλειδιά της οικονομίας στην πορεία προς την νέα εποχή και την ανάκαμψη θα παραδοθούν από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταικούρα που θεωρείται ότι ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους σε αυτό το ρόλο, στην τριανδρία Θ. Σκυλακάκη, Κυρ. Πιερρακάκη και Αλ. Πατέλη!

Ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και στους τρεις τόσο όσον αφορά τις γνώσεις τους αλλά και την αποτελεσματικότητα τους και τούτο καταδεικνύεται μέσα από την θετική έκβαση των καθηκόντων που είχαν αναλάβει.

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική, η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης παίζει σπουδαίο ρόλο καθώς αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και τη χώρα να επιστρέψει η οικονομία σε ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ και παράλληλα η ανάπτυξη να διαχυθεί στην κοινωνία και όχι μόνο στους εργολάβους και τους κάθε λογής διαχρονικούς προνομιακούς προμηθευτές και νταραβεριτζήδες!

Υπό αυτή την έννοια οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης θα το εντάξει υπό την αιγίδα και αρμοδιότητα του Υπ. Οικονομικών, θα είναι υπό τον Θ. Σκυλακάκη ο οποίος θα αναβαθμιστεί σε υπουργό.

Ωστόσο η διαχείριση του θα ανατεθεί στον Κυρ. Πιερρακάκη ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής ενός διευρυμένου υπουργείου στο οποίο εκτός από την ψηφιακή διακυβέρνηση θα ενταχθούν  και αρμοδιότητες επενδυτικές του Υπ. Ανάπτυξης καθώς και η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης στο οποίο Ταμείο ρόλο θα έχει και ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, ο οποίος λέγεται ότι θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών!