Άρον άρον πίσω στη ΔΕΗ οι καταναλωτές

Άρον άρον πίσω στη ΔΕΗ οι καταναλωτές

Μαθαίνουμε πως με τις τεράστιες αυξήσεις στα ποσά των λογαριασμών ρεύματος που είδαν οι καταναλωτές και άρχισαν μαζικά να ξαναγυρίζουν στη «μεγάλη και σίγουρη» μητέρα που είναι η ΔΕΗ.

Εάν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, από τις 15 Οκτωβρίου και μετά, περίπου 112.000 λογαριασμοί που βρίσκονταν σε εναλλακτικούς παρόχους έκαναν τη χρυσή αίτηση και επιστρέφουν στις αγκάλες της ΔΕΗ.

Συνολικά οι μετακινήσεις προσέγγισαν τις 130-140.000 με μεγάλη ωφελημένη το ξαναλέω, τη ΔΕΗ.

«Αποδίδει η τιμολογιακή  πολιτική  που ακολουθεί η ΔΕΗ και ιδίως του σταθερού τιμολογίου της που είναι ελκυστικό, ενώ λειτουργεί πάντα ως καταφύγιο στα δύσκολα, με κάλυψη της κυβέρνησης και με στοιχειώδη κοινωνική αντίληψη  συνεπώς είναι πιο ασφαλής» μας λέει στέλεχος της ΡΑΕ που παρακολουθεί τα στοιχεία.

Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος από μεγαλοστέλεχος καθετοποιημένου ιδιώτη παρόχου: «ελλοχεύει ο κίνδυνος,  η προμήθεια να συγκεντρωθεί πάλι  στον μεγάλο παίκτη, τη ΔΕΗ. Αν αυτό συμβεί τότε χρόνια προσπαθειών που έγιναν για το άνοιγμα της αγοράς και την ενίσχυση του ανταγωνισμού θα πάνε χαμένες. Η αγορά, θα γυρίσει στα παλιά και πλέον το άνοιγμα της αγοράς θα είναι δυσκολότερο».

Κάτι όμως πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι για να κρατήσουν ή και να αυξήσουν την πελατεία τους σε χαλεπούς καιρούς, όπου χρειάζεται μακροπρόθεσμη αντίληψη.

Όταν πως «η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς στο λιανοπώλιο είναι ρηχή και ευκαιριακή και αυτό θα φανεί στην πρώτη μεγάλη αναποδιά» κάτι εννοούσαμε…