Αυτή είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που αψηφά τον κορωνοϊό

Μπορεί από τον κορωνοϊό να μην έχει γλυτώσει καμία χώρα και καμία αυτοκινητοβιομηχανία, όμως υπάρχει μία που συνεχίζει κανονικά την παραγωγή στο κύριο εργοστάσιό της στη χώρα, παρότι έχουν βρεθεί ήδη κρούσματα κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές παγκοσμίως έχουν αντιδράσει στην επέκταση του κορωνοϊού κλείνοντας τα εργοστάσιά τους, όμως στη Ρωσία το βλέπουν λίγο διαφορετικά.

Στο κύριο εργοστάσιο μάλιστα της εταιρείας, στο Τολιάτι της επαρχίας Σαμάρα της Ρωσίας, οι 35.000 άνθρωποι της μάρκας συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Και αυτό, παρότι μέχρι σήμερα, 444 κρούσματα κορονωϊού έχουν εμφανιστεί στην περιοχή και μάλιστα το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2 κρούσματα και στο εργοστάσιο.

Η εταιρεία δηλώνει ότι αφού διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στο εργοστάσιο, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους έκαναν το τεστ και βρήκαν αρνητικοί, ενώ έγινε και πλήρης απολύμανση του εργοστασίου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Τονίζουμε ότι η Lada παραμένει η No1 εταιρεία σε πωλήσεις στη ρωσική αγορά. Η διάθεση των μοντέλων της στην Ευρώπη έχει σταματήσει από πέρυσι λόγω των αυστηρότερων ορίων ρύπων της Ε.Ε. που δεν πληρούν τα μοτέρ της εταιρείας.