Βαρύ το κλίμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ – Δύσκολα μετεκλογική συνεργασία

Βαρύ το κλίμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ – Δύσκολα μετεκλογική συνεργασία

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι προβληματική.

Η αποκάλυψη Μητσοτάκη για την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να συναντηθούν αποτυπώνει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Βέβαια ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης τασσόταν υπέρ μιας μετεκλογικής συνεργασίας, οι μισοί από τους βουλευτές του θα την απέρριπταν ή θα απαιτούσαν όρους που δεν επρόκειτο να δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξάλλου μια ομάδα βουλευτών οι οποίοι επιδιώκουν να επαναφέρουν πραξικοπηματικά τον Γ. Παπανδρέου καιροφυλακτούν και θα εύρισκαν ευκαιρία να αποχωρήσουν από το κόμμα αν ο Ανδρουλάκης αποφάσιζε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στρατηγική αυτοδυναμίας

Η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αναγκάζει το Μαξίμου να χαράξει ξεκάθαρη στρατηγική αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση στην περίπτωση κατά την οποία στις δεύτερες εκλογές υπολείπονται 10 με 15 έδρες, προκειμένου να εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείεται μια συνεργασία με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξασφαλίσει 20 έδρες στην επόμενη Βουλή.