Γεύμα με αστέρι Μισελέν στις παρυφές του διαστήματος

Γεύμα με αστέρι Μισελέν στις παρυφές του διαστήματος

Ένα γεύμα επιπέδου αστεριού Μισελέν «στις παρυφές του διαστήματος» θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα για ορισμένους ανθρώπους σύντομα σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία Zephalto.

Η Zephalto, ένα εγχείρημα διαστημικού τουρισμού, πωλεί επί του παρόντος «εισιτήρια προ-κράτησης» για επερχόμενα ταξίδια σε μια κάψουλα υπό πίεση, με την ονομασία Celeste. Η κάψουλα θα είναι προσαρτημένη σε ένα στρατοσφαιρικό αερόστατο.

Αυτή η κάψουλα θα ανεβαίνει σε υψόμετρο 25 χιλιομέτρων από τη Γη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την καμπυλότητά της. Απολαμβάνοντας τη θέα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν παράλληλα να τρώνε πιάτα υψηλού επιπέδου.

Τα εισιτήρια προκράτησης κοστίζουν 10.000 ευρώ και δίνουν στους αγοραστές τη δυνατότητα να κρατήσουν μια θέση. Συνολικά, ένα ταξίδι με το Celeste θα κοστίζει περίπου 120.000 ευρώ.

Η Zephalto ανέφερε ότι οι θέσεις στις πρώτες πτήσεις από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη εξαντληθεί, και τώρα πωλούν θέσεις προκράτησης για τα μέσα του 2025.

Το Celeste θα μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους φτάνοντας στο μέγιστο υψόμετρο σε μόλις 90 λεπτά. Στη συνέχεια, η κάψουλα θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιβάτες θα γευματίζουν.