Διαπλοκή, πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες και παλαιά δεξιά τζάκια προμοτάρουν και έναν «διάδοχο» για την ηγεσία της ΝΔ

Διαπλοκή, επιχειρηματικές οικογένειες και δεξιά τζάκια προμοτάρουν και έναν «διάδοχο» για την ηγεσία της ΝΔ

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι την ώρα τούτη η πολιτική αστάθεια που έχει ανακύψει με αφορμή το ζήτημα της νόμιμης συνακρόασης των τηλεφωνικών συνομιλιών Ανδρουλάκη πριν αυτός ανακηρυχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το τεταμένο πολιτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί λόγω της αίσθησης που έχει δημιουργηθεί ότι βαδίζουμε προς κυβερνήσεις συνεργασίας, έχουν οδηγήσει την Διαπλοκή, τις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας και τους κάθε λογής «νταβατζήδες» στο συμπέρασμα – διαπίστωση ότι «ο κύκλος Μητσοτάκη έχει κλείσει» και πως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναζητηθεί αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία!

Ένα πρόσωπο ικανό να συνενώσει και όχι να διχάσει και το οποίο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (κυρίως το ΠΑΣΟΚ) ως επικεφαλής μιας δικομματικής ή και πολυκομματικής κυβέρνησης συνεργασίας!

Υπό το πρίσμα αυτό, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είτε δεν θα αντέξει υπό το βάρος των αποκαλύψεων που πιθανόν να έρθουν στο φως της δημοσιότητας (κάτι τέτοιο πάντως δεν προκύπτει βάσει απόλυτα αξιόπιστων πηγών), είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρει να επιτύχει αυτοδυναμία στις προσεχείς εθνικές εκλογές, η Διαπλοκή, οι «νταβατζήδες» και οι πανίσχυρες οικογένειες έχουν αρχίσει να στηρίζουν και να προμοτάρουν με κάθε τρόπο συγκεκριμένα πρόσωπα ως υποψήφιους μελλοντικούς αρχηγούς της κεντροδεξιάς παράταξης!

Και ήδη αρχηγικές τάσεις επωνύμων πολιτικών προσώπων έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους για να υποδηλώνουν παρουσία στις επικείμενες εξελίξεις!

Την ίδια ώρα οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις δίνουν και παίρνουν προκειμένου να διαμορφωθούν συμμαχίες, προσεγγίσεις και κοινές γραμμές δημοσίως! Και οι «βαρόνοι» της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής έχουν αρχίσει να σηκώνουν τηλέφωνα, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα, οι πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, κουμανταδόροι και παλαιάς κοπής κομματάρχες έχουν πιάσει δουλειά κυρίως στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς!

Υπό το πρίσμα τούτο είναι προφανές πως βαριά ονόματα της παράταξης και της κυβέρνησης όπως του Ν. Δένδια, του Βασίλη Κικίλια, του Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα), της Νίκης Κεραμέως, της Ολγας Κεφαλογιάννη, του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Άδωνι Γεωργιάδη (του λαϊκού – πατριωτικού τόξου με τάσεις αυτονόμησης), του Κωστή Χατζηδάκη, στηρίζονται και προωθούνται από επιχειρηματικά κέντρα, παραδοσιακές οικογένειες, παλαιά δεξιά τζάκια αλλά και φρέσκο νέο χρήμα ανερχόμενων επιχειρηματιών!

Την ίδια στιγμή στο κάδρο μπαίνουν και νεότεροι σε ηλικία και εξαιρετικά δημοφιλείς στη νεολαία πολιτικοί όπως ο απόλυτα επιτυχημένος Κυριάκος Πιερρακάκης και ο συμπαθής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γέννημα θρέμμα του κόμματος!