Η Ντόρα Μπακογιάννη κατά Κυρανάκη: Μάλλον δεν κατάλαβε…

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Θάνου Πλεύρη, με αφορμή τη δήλωση Γιαννούλη περί «κτηνωδίας» με το εξαγγελθέν μπάρμπεκιου στα Διαβατά, εκφράζοντας δημοσίως τη διαφωνία της τόσο με τον τρόπο που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν κάποιοι για την κατάσταση στο ΚΥΤ, όσο και με τη στάση των δύο κυβερνητικών βουλευτών έναντι της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας.

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράφεις», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής της η πρώην υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha, για να περάσει στη συνέχεια στην κριτική για τους δύο βουλευτές του κόμματός της: «Έγινε μία κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά».

«Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, επικαλούμενη σε έντονα δηκτικό ύφος και τη ρήση του ποιητή και φιλόσοφου Φρίντριχ Σίλερ «ακόμα και οι θεοί ηττώνται όταν τα βάλουν με τη βλακεία»…