Μπιλ Γκέιτς: Πόσο πλούσιος είναι στην πραγματικότητα;

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του διαζυγίου της Μελίντα και του Μπιλ Γκέιτς έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Με αναρτήσεις στα social media, το πάμπλουτο ζευγάρι εξήγησε ότι θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά δεν θα συνεχίσουν την κοινή πορεία στην ζωή.

Μετά την είδηση του διαζυγίου, το επόμενο ερώτημα στα χείλη όλων είναι πώς θα μοιράσουν την αμύθητη περιουσία τους.Στην Ουάσινγκτον, όπου ζουν, η νομοθεσία προβλέπει τον εξ ημισείας διαμοιρασμό της περιουσίας, εκτός αν υπάρχει προγαμιαίο συμφωνητικό, που μάλλον δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση

Όπως και να μοιραστεί, πάντως, η περιουσία, ένας κίνδυνος που δεν διατρέχει κανείς από τους δυο τους είναι αυτός της φτώχιας, καθώς ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Για να καταλάβετε όμως πόσο πλούσιος είναι, διαβάστε παρακάτω:

  1. Ο Μπιλ Γκέιτς βγάζει 4.630 δολάρια ανά δευτερόλεπτο: Αυτός μπορεί να κοιμάται ή να είναι στην τουαλέτα, αλλά τα λεφτά αβγατίζουν. Το Business Insider υπολόγισε το ποσό βλέποντας πόσο αυξήθηκε η περιουσία του το τελευταίο έτος: από 105 δισ. δολάρια σε 146 δισ. δολάρια.
  2. Ακόμη κι αν ξόδευε 1 εκατ. δολάρια την ημέρα, θα του έπαιρνε περισσότερα από 400 χρόνια να εξαντλήσει την περιουσία του. Κι αυτό είναι μάλλον δύσκολο, αφού είναι γνωστό ότι ζει μια μάλλον συντηρητική ζωή σε σχέση με τις οικονομικές του δυνατότητες.
  3. Ο Γκέιτς είναι περίπου 66% πλουσιότερος από την βρετανική μοναρχία. Η βασίλισσα κι όλη της οικογένεια αποτιμώνται στα 88 δισ. λίρες, ψίχουλα για τον Γκέιτς.
  4. Ολόκληρη η αξία του Γκέιτς ξεπερνά το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου, της Εσθονίας και της Βολιβίας. Συνολικά. Το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου είναι στα 71 δισ. δολάρια, της Εσθονίας στα 31,4 δισ. δολάρια και της Βολιβίας στα 40,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
  5. Ο Γκέιτς θα μπορούσε να δώσει από 15 δολάρια σε κάθε έναν άνθρωπο πάνω στον πλανήτη, κι ακόμη θα του έμεναν 28 δισ. δολάρια.
  6. Μέσα στο σπίτι του υπάρχουν «παρκαρισμένες» οθόνες υπολογιστών συνολικής αξίας περίπου 80.000 δολαρίων.
  7. Έχει δώσει σε φιλανθρωπίες του 27% της περιουσίας του στη διάρκεια της ζωής του. Για παράδειγμα, το 2017, έδωσε συνολικά 80 εκατ. δολάρια σε έρευνες για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.