Julien’s Auctions: Στο σφυρί 300 πολύτιμα αντικείμενα των Beatles

Μία ξύλινη σκηνή από ένα μικρό συναυλιακό χώρο στο Λίβερπουλ όπου οι Beatles έπαιξαν πριν τις ημέρες δόξας που γνώρισαν στην συνέχεια, μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις του Πολ ΜακΚάρτνει για την ηχογράφηση του τραγουδιού «Hey Jude», πρόκειται να βγουν σε πληστηριασμό.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, Julien’s Auctions, ανάμεσα στα 300 αναμνηστικά αντικείμενα των Beatles, θα βρει κανείς χειρόγραφα σχετικά με το σενάριο λήψης του βίντεοκλιπ, «Hello, Goodbye», όπως και ένα τασάκι που χρησιμοποίησε ο Ρινγκο Σταρ, στα στούντιο ηχογράφησης του Αμπι Ρόουντ, στο Λονδίνο.

Η σκηνή, ανήκει στο Λόθαμ Χολ, του Λίβερπουλ, όπου οι Beatles, έδωσαν την πρώτη «επίσημη», συναυλία τους, τον Μάιο του 1960, με το όνομα Silver Beatles. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1961, ένα χρόνο δηλαδή, πριν κυκλοφορήσει το τραγούδι «Love Me Do», έδωσαν άλλες δέκα συναυλίες στον ίδιο χώρο, αυτή την φορά με το επίσημο πλέον, όνομα τους, The Beatles, αλλά χωρίς τον Ρίνγκο Σταρ, στα ντραμς.

Η σκηνή αναμένεται να πωληθεί ανάμεσα στα 10 με 20.000 δολάρια (9 με 18.000 ευρώ).

Ενα άλλο αντικείμενο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν στην δημοπρασία, είναι μία ζωγραφιά του Τζον Λέννον και της Γιόκο Όνο, με την λέξη «Bagism», όρος που χρησιμοποιούσε το διάσημο ζευγάρι για να καυτηριάσει οτιδήποτε στερεότυπο και το οποίο εμφανίζεται  στο ντοκιμαντέρ του 1969, «Bed Peace». Η ζωγραφιά αυτή αναμένεται να πωληθεί ανάμεσα στα 80 με 100.000 δολάρια (70 με 88.000 ευρώ). Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Hard Rock Cafe, στην Τάιμς Σκουέρ, της Νέας Υόρκης, μέσω διαδικτύου, στις 10 Απριλίου.

Χειρόγραφο του Πωλ...
Χειρόγραφο του Πωλ ΜακΚάρτνεϊ με μερικούς από τους στοίχους του τραγουδιού «Hey Jude».
Η ζωγραφιά του Τζον Λένον...
Η ζωγραφιά του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, με την λέξη «Bagism».
Μία μπάλα του μπέιζμπολ,...
Μία μπάλα του μπέιζμπολ, υπογεγραμμένη και από τα τέσσερα «Σκαθάρια». Αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία είναι το Πολ ΜακΚάρτνεϊ.