Οι αδελφές Καρντάσιαν και ο… πόλεμος βιομηχανικής κατασκοπείας

Η εταιρεία που τροφοδοτεί τις συλλογές μακιγιάζ της Kιμ Καρντάσιαν και της Κάιλι Τζένερ η Seed Beauty κατηγορεί τον ανταγωνιστή της, Coty για βιομηχανική κατασκοπεία.

Η Coty, ο όμιλος πίσω από τα brands Covergirl και Sally Hansen, επένδυσε στην Kylie Cosmetics και μόλις υπέγραψε άλλη συμφωνία με την Κιμ Καρντάσιαν. Η Seed υποστηρίζει ότι η συμφωνία ήταν απλώς μια πρόφαση για να αποκτήσει πρόσβαση σε εμπορικά μυστικά και στην μεθοδολογία της. Η Seed προσπάθησε να επιλύσει αυτήν τη διαμάχη ιδιωτικά και επανειλημμένα ζήτησε διαβεβαιώσεις σχετικά με τη διαρροή αλλά όπως λέει χωρίς αποτέλεσμα. Η Coty, ο αμερικανικός όμιλος της βιομηχανίας ομορφιάς, ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια των Γερμανών δισεκατομμυριούχων Reimann πλήρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια για το πλειοψηφικό μερίδιο του brand καλλυντικών που έχει ιδρύσει η Κάιλι Τζένερ. Η συμφωνία, με βάση την οποία η Coty θα αποκτήσει μερίδιο 51%, αποτιμά την Kylie Cosmetics σε περίπου 1,2 δισ. δολ., καθόλου άσχημα για μια σειρά καλλυντικών που δημιούργησε η τηλεοπτική αστέρας όταν ήταν ακόμη έφηβη.

Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί η Coty πληρώνει αδρά για ένα σημαντικό κομμάτι του διόλου ευκαταφρόνητου τζίρου της Kylie Cosmetics. H Τζένερ με 270 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκεται στην πρωτοπορία της βιομηχανίας ομορφιάς που έχει δημιουργηθεί γύρω από celebrities και influencers, στην οποία οι ιδρυτές των εταιρειών επικοινωνούν με τους «οπαδούς» τους μέσω του Instagram και του YouTube και τους μετατρέπουν σταδιακά σε πελάτες.