Οι φήμες για Γεραπετρίτη Επίτροπο και η δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Οι φήμες για Γεραπετρίτη Επίτροπο και η δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Η πρόσφατη παρέμβαση του Αντιπροέδρου προώθησης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά σε προεκλογική – κομματική συγκέντρωση της ΝΔ στις Βρυξέλλες, εμπεριέχει μεγάλη ίντριγκα, μυστικές διαδρομές και πολύ παρασκήνιο!

Και σε κάθε περίπτωση η υπόθεση δεν είναι αυτή που φαίνεται προς τα έξω…

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως γνωστόν είναι ένα πρόσωπο που δεν είναι καθόλου αρεστό στα κυβερνητικά κλιμάκια και ακόμη περισσότερο στο Μαξίμου!

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού εκπορεύεται μια έντονη δυσαρέσκεια ως προς τον τρόπο που κινείται ο Μαργαρίτης Σχοινάς πολιτικά, καθώς εδώ και αρκετό καιρό μέσω επιλεκτικών διαρροών στον «έγκυρο» και «παραδοσιακό» Τύπο, κυρίως της Δεξιάς, εφέρετο ως ένας εκ των βασικών υποψηφίων για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποσπάσει αυτοδυναμία!

Δηλαδή ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στενός φίλος και συνομιλητής του Διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά (ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα, είδε και τον Μητσοτάκη) είναι ένας πολιτικός πάταγων ο οποίος ουδέποτε στήριξε ή βοήθησε την ΝΔ, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί εποχής Γιούνκερ, που επιπροσθέτως φέρεται να υπονομεύει τον αρχηγό της ΝΔ και να περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που θέλουν να του φάνε την πρωθυπουργική καρέκλα σε κυβέρνηση συνασπισμού ή προσωπικοτήτων αν δεν επιτύχει να κατακτήσει την αυτοδυναμία!

Αλλά και πέραν αυτού, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει κάνει καμία κίνηση στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε βαθμό που να έχουν εξοργιστεί τόσο οι ανωτάτου επιπέδου κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όσο και ο στενός περίγυρος του Μεγάρου Μαξίμου!

Ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που ο Μαργαρίτης Σχοινάς στηρίχθηκε από την ΝΔ όσο κανείς, σε όλο το τελευταίο διάστημα που ο Αντιπρόεδρος μπήκε στο μάτι του κυκλώνα για πιθανές σχέσεις με το Κατάρ και γενικότερα τον αραβικό κόσμο!

Γεραπετρίτης: Η χώρα δεν αντέχει να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο ενός έτους

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά την επίσημη επίσκεψη του Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα ο Μαργαρίτης Σχοινάς όπως και η Εύα Καϊλή ήταν μεταξύ των στενών και περιορισμένων προσώπων που συνέφαγαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας!

Υπό αυτό το πρίσμα, άρχισε να διακινείται μια έντονη φημολογία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν επανεκλεγεί θα «καθαιρέσει» τον «αχάριστο» Σχοινά η θητεία του οποίου λήγει τον Μάιο του 2024 και στη θέση του θα τοποθετήσει ως Επίτροπο τον Γ. Γεραπετρίτη, σημερινό Υπ. Επικρατείας ο οποίος την ώρα τούτη προαλείφεται για πολύ σοβαρό υπουργικό χαρτοφυλάκιο μετεκλογικά!

Πολύ έγκυρες και εκ των έσω πηγές αναφέρουν ότι και ο Γ. Γεραπετρίτης στο στενό του περιβάλλον φέρεται να επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές, εντελώς ανεπισήμως φυσικά όπως είναι ευνόητο!

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φήμες για Επίτροπο Γεραπετρίτη καθώς και η δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, έφθασαν στα αυτιά του Σχοινά, ο οποίος προσπαθώντας να «προλάβει καταστάσεις» έσπευσε να συμμετάσχει στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ Βρυξελλών, ευελπιστώντας να κατευνάσει την οργή του Μαξίμου προς το πρόσωπο του!

Τα κατάφερε; Δεν νομίζω, όπως μου μεταφέρουν οι πηγές μου!

Και στο μεταξύ ο «καθηγητής» – «έγκριτος» νομικός του Μαξίμου, γυαλίζει την βαλίτσα για Κομισιόν!

Αφού προηγουμένως περάσει από υπουργικό πόστο εκτός Μαξίμου.