ΣΥΡΙΖΑ: «Αναγέννηση» με τα «παραπαίδια» του ΓΑΠ!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά πέντε (!) υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου καθώς και η διευθύντρια του γραφείου του όταν ήταν Πρωθυπουργός, συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, τη σύνθεση της οποίας ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου. Πρόκειται για μια πολυάριθμη επιτροπή με 695 (!) μέλη. Αλλά και πάλι κάποια ονόματα κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Πρώτη απ’ όλους η στενή συνεργάτης του κ. Παπανδρέου και διευθύντρια του πρωθυπουργικού του γραφείου την περίοδο 2009-2011, Ρεγγίνα Βάρτζελη, η συμμετοχή της οποίας στην «πλατιά απεύθυνση» του Αλέξη Τσίπρα λέει πολλά, τόσο για τη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει την Κεντροαριστερά όσο και για τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στον χώρο μετά και τους τελευταίους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά.

Διότι δεν είναι μόνο και η κυρία Βάρτζελη, τα «μάτια» και τα «αυτιά» του ΓΑΠ τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, που συμμετέχει στο εγχείρημα μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και πολλοί από τους λεγόμενους «κηπουρούς» του κ. Παπανδρέου. Στην Επιτροπή είναι και οι «πασοκογενείς» που έχουν κάνει ήδη το άλμα στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θάνος Μωραΐτης, Μάρκος Μπόλαρης, Αγγελος Τόλκας και Θανάσης Οικονόμου, αλλά και ονόματα με μακρά διαδρομή στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης και ο Δημήτρης Πιπεργιάς. Στη λίστα φιγουράρει και το όνομα του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου, όπως και άλλοι εκπρόσωποι από τον χώρο του συνδικαλισμού, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, της Νεολαίας, του φεμινιστικού και οικολογικού κινήματος.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Χαρ. Τρικούπη για τη συμμετοχή πολλών «παπανδρεϊκών» στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την παρουσία της κυρίας Βάρτζελη στην Επιτροπή. «Αυτή που τηλεφωνούσε στους βουλευτές και απειλούσε με διαγραφές, είναι στη συντονιστική επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκε το φυσικό της χώρο», σχολίασε δηκτικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.