Έχει αρχίσει και βρομίζει άσχημα πια το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ

«Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά…»: Διαπλοκή δίχως έλεος στο περίφημο ΤΑΙΠΕΔ

Έχει αρχίσει και βρομίζει άσχημα πια το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ. Στελέχη και δικηγόροι, χωρίς κανέναν έλεγχο από τη Διοίκηση, κλείνουν δουλειές και διαπλέκονται δίχως αύριο.

Με συγκεκριμένες εγχώριες εταιρείες κι ακόμη πιο τρανταχτούς μεγάλους αλλοδαπούς επιχειρηματίες στο χώρο των ελληνικών λιμανιών.

Ο ένας είναι δικηγόρος του ΤΑΙΠΕΔ

Παρότι σχετικά μικρός σε ηλικία, συμπεριφέρεται με ύφος 100 καρδιναλίων θεωρώντας πως έχει βυθιστεί στο νάμα της αλάνθαστης Νομικής Γνώσης.

Αυτό ωστόσο δεν είναι ΤΟ πρόβλημα, παρεκτός ενδεχομένως από όσους έχουν τη δυστυχία να συνεργαστούν μαζί του ή και να τον υποστούν. Ακούγεται πως κάποιοι έχουνε πάθει νευρικό κλονισμό απο την υστερία και την τσιρίδα.

Την τελευταία τριετία έχει αναλάβει νευραλγικές υποθέσεις για τα ελληνικά λιμάνια. Συμμετέχει στην διοίκηση τριών εξ’αυτών και πρόσφατα διορίστηκε πρόεδρος (!) σε ένα ακόμη.

Με ισχυρές πλάτες, παίζει «υψηλού διακυβεύματος» παιχνίδια πίσω από τις πλάτες της τωρινής Διοίκησης Δ. Πολίτη που τον αναβάθμισε, πιέζοντας για να πετύχει τους στόχους του επιεικώς άκομψα δημόσιες αρχές και ειδικά υπηρεσίες και πρόσωπα ευθύνης από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας. Το ερώτημα βέβαια, είναι ΠΟΙΟΙ αυτοί οι στόχοι…

Πουλώντας τεχνογνωσία ειδικού, ανέλαβε κρίσιμα ζητήματα για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διευκολύνει σε συμβάσεις παραχώρησης πριν βγουν οι Διαγωνισμοί.

Ή και μετά…. ενσωματώνοντας παρατηρήσεις και σχόλια συγκεκριμένων ενδιαφερόμενων.

Ως προς αυτές τις «διευκολύνσεις» εντοπίζεται η ένσταση που κυκλοφορεί στην πιάτσα.

Η κουβέντα δηλαδή αφορά τις «ωφέλειες» που αντλούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές συνεννοούμενοι με το δικηγόρο-ενδιάμεσο να βάλει τις απαραίτητες πινελιές.

Γι’ αυτό άραγε του προσφέρθηκε ήδη θέση από ναπολιτάνο (!) εφοπλιστή στο διοικητικό συμβούλιο δημόσιας επιχείρησης που ιδιωτικοποιείται αυτό τον καιρό για την επόμενη ημέρα;

Ο άλλος είναι manager στον ίδιο χώρο

Συμμετέχει στο ΔΣ νότιου λιμανιού και χαρακτηρίζεται από τη μηδενική συμβολή του. Είναι λογικό – γιατί άλλες είναι οι στοχεύσεις του.

Αυτός παίζει το χαρτί του «κολλητού». Γλύφει νυχθημερόν το αφεντικό του, ψάχνει ευκαιρίες να πίνει καφέ μαζί του, ενώ παίρνει τα βουνά συνοδεύοντας τον σε εκδρομές το Σαββατοκύριακο!

Το μεμπτό είναι πως έχει ντιλάρει με συγκεκριμένες εταιρείες (από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στο χώρο), για να πετάξει έξω τις υπόλοιπες.

Αλλά, κάπου τον πήρανε πρέφα στο μπαλαμούτι οι «ανταγωνιστές» αυτών που προωθούσε και ξεκινάει το πατιρντί. Μαθαίνουμε πως οι πρώτες καταγγελίες έχουνε ήδη φτάσει στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος.

Γιατί έχουνε ήδη στοιχεία σε βάρος τους και περιμένουνε κανα δυο μήνες για να πάνε μια και καλή στους -ανανεωμένους- ενοίκους του Μαξίμου. (Εκεί στην γενική Γραμματεία λιμένων όλα καλά..;;)

Προφανώς, κάτι σάπιο υπάρχει στην δημόσια εταιρεία που εκκολάπτει όλους αυτούς. «Υπάλληλοι πολυτελείας» που δε λογοδοτούν πουθενά και κανένας δεν τους ζητάει λογαριασμό επειδή φοράνε τη φανέλα «ΤΑΙΠΕΔ» υπεράνω κάθε ιεραρχίας.

Γιατί η δυσφορία στην Αγορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο για όλους αυτούς που για να προχωρήσουν οι δουλειές σε συμβούλους (με δημόσιο χρήμα) ζητάνε αμέτι μουχαμέτι το «κατιτίς» τους.

Για basta amico, που λένε και στη Νάπολη….

Άγιε μου Νικόλα, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα…