Τα χειρότερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών

Προφανώς ο καθένας από μας έχει την δική του λίστα, αλλά λίγοι μπορούν να αρνηθούν ότι τα παρακάτω Χριστουγεννιάτικα κομμάτια δεν ανήκουν στα χειρότερα εορταστικά, και όχι μόνο, όλων των εποχών.

«Τούλι για το Χριστούλη», Καίτη Γαρμπή 

Η Καιτούλα, έχοντας βρει τι θα πει στον Καζανόβα και έχοντας κάνει τα κουμάντα της με το φαντασματάκι, αποφασίζει να βγει στη γύρα και να βρει λίγο τούλι για το Χριστούλη.

«The Christmas song», Alvin and the Chipmunks

Μπορεί να μη σας λέει κάτι ως τίτλος, αλλά σίγουρα το έχετε ακούσει. Τα αχώνευτα ζωάκια από τη σειρά Alvin and the Chipmunks προσφέρουν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι σε συχνότητες που σπάνε βάζα, παράθυρα και νεύρα σε απόσταση χιλιομέτρων.

«What Can You Get a Wookiee for Christmas (When He Already Owns a Comb)?», The Star Wars Christmas Album 

Ένα ανεξήγητο δημιούργημα: ένας δίσκος με ρομποτικές φωνές (βλέπε C3PO και R2D2) που λαλάνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ικανό να σε κάνει να μισήσεις οτιδήποτε συνδέεται με τον Πόλεμο των Άστρων.

«Fairytale of New York», The Pogues 

Αν υπάρχει ένα τραγούδι που εγγυάται ότι οι καλεσμένοι στο γιορτινό τραπέζι θα αυτοκτονήσουν, είναι αυτό το έπος στον κατεστραμμένο έρωτα από την αλκοολική παρέα του Shane McGowan. 

«Christmas with the Devil», Spinal Tap 

Αυτό το κομμάτι είναι ικανό να κάνει όλα τα παιδιά της γειτονιάς να έχουν αγιοβασιλιάτικους εφιάλτες.

«Οι καμπάνες χτυπούν», ONE 

Κανονικά, σύσσωμη η ελληνική κοινή γνώμη θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε περιλάβει τους ONE και τους δημιουργούς τους με τα γιαούρτια. Αν όχι για τίποτε άλλο, τότε σίγουρα για αυτό το άθλιο κομμάτι, είτε ως διασκευή, είτε το original.

 «Jesus Was Nothing But a Jew»,  Vaginal Jesus 

Το πιο άθλιο κομμάτι που θα μπορούσε να ντύσει ΠΟΤΕ τα Χριστούγεννα – και, εδώ που τα λέμε, οποιαδήποτε χριστιανική εορτή. Είναι ασύλληπτο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπάρχει, αλλά, αφού υπάρχει, παίρνει δικαιωματικά τη θέση του σε αυτή τη λίστα. Δικαιολογημένα μάλλον, το έχουν «κατεβάσει» από το YouTube.

«Φέτος τα Χριστούγεννα», Stan

Ο Stan είναι ο Έλληνας Τζάστιν Μπίπερ με τον ίδιο τρόπο που η Άννα η Βίσση η Ελληνίδα Μαντόνα. Εδώ νιαουρίζει με την χαρακτηριστική του ελληνοαγγλικοσουριναμέζικη προφορά ένα τραγούδι που είναι αρκετό για να δικαιολογήσει διαδηλώσεις με αίτημα την κατάργηση των χριστουγεννιάτικων εορτασμών. 

«Mistletoe», Justin Bieber 

Και από τον Έλληνα Μπίμπερ, στον κανονικό, μ’ ένα εξίσου τραγικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, πραγματικά ενοχλητικό όσο λίγα. To ότι το έχουν δει σχεδόν 300.000.000 άνθρωποι είναι ενδεικτικό του ότι οδεύουμε στην καταστροφή.

Bonus:

«Holiday», Scorpions 

Φυσικά και γνωρίζουμε ότι δεν είναι χριστουγεννιάτικο, αλλά οι  Scorpions είναι μια διαχρονικά εφιαλτική μπάντα, και μπορούμε να το εντάξουμε στην κατηγορία «Χριστουγεννιάτικες διακοπές».