Φωτογραφίζοντας τις ροζ αποχρώσεις της Βολιβίας

O φωτογράφος Paolo Pettigiani είναι κατά βάση γνωστός για τις μοναδικές του λήψεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια dreamy αισθητική, που στις περισσότερες των περιπτώσεων μοιάζει αρκετά «εξωγήινη». Ανάμεσα σε αυτές τις θεματικές φωτογραφικές σειρές που ετοιμάζει κατά καιρούς, περιλαμβάνεται η απεικόνιση του Central Park της Νέας Υόρκης αλλά και των Μαλδίβων σε μπλε και ροζ τόνους.

Ο Ιταλός φωτογράφος έχει καταφέρει να αποτυπώσει τοπία που δείχνουν όντως εξιδανικευμένα και εξωπραγματικά, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πιο «δραματικό» τοπίο της συγκεκριμένης χώρας. Όμως το πιο πρόσφατο πρότζεκτ του Ιταλού φωτογράφου και art director, που έχει τίτλο «Bolivia-infraland», φαίνεται πως είναι και το πιο ξεχωριστό του μέχρι στιγμής, καθώς έχει καταφέρει να αποτυπώσει τοπία που δείχνουν όντως εξιδανικευμένα και εξωπραγματικά, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πιο «δραματικό» τοπίο της συγκεκριμένης χώρας.

Το κινηματογραφικό κοντράστ που υπάρχει στα μέρη που φωτογραφίζει οφείλεται ασφαλώς στα τοπία που επιλέγει να αποτυπώσει. Σε αυτά ανήκουν δηλαδή οι αχανείς έρημοι από αλάτι, οι κοιλάδες και τα βουνά γύρω από τη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα.