5 φυλακές που «φιλοξενούσαν» μόνο έναν κρατούμενο

Πέντε «περίεργες» φυλακές που μοιράζονται μια κοινή ιδιαιτερότητα παρουσιάζονται σε βίντεο του καναλιού Dark 5 του YouTube: Πρόκειται για φυλακές οι οποίες είχαν μόνο έναν κρατούμενο.

Οι φυλακές αυτές ήταν οι εξής:

Σπαντάου: Μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, επτά Ναζί εγκληματίες πολέμου καταδικάστηκαν σε ισόβια τηις φυλακές Σπαντάου. Έξι από τους επτά απελευθερώθηκαν ή πέθαναν- και εν τέλει στη φυλακή, που είχε χτιστεί για 600 άτομα, έμεινε μόνο ο Ρούντολφ Ες, κορυφαίο στέλεχος του Ναζιστικού κόμματος και νούμερο 2 μετά τον Χίτλερ μέχρι την «περίεργη» πτήση του στη Σκωτία το 1941, με σκοπό να διαπραγματευτεί συνθήκη ειρήνης, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Βρέθηκε κρεμασμένος στη φυλακή το 1987.

Ντίου Σαμπ:H φυλακή αυτή στην Ινδία είναι ένα κτίσμα 470 ετών. Το 2013 αποφασίστηκε το κλείσιμό της ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά. Ωστόσο το κλείσιμο άργησε μερικά χρόνια. Εν τέλει ο μόνος κρατούμενος που έμεινε σε κάποια φάση μετά την μεταφορά αυτών που είχαν απομείνει αλλού ήταν ο Ντιπάκ Κάντζι, ο οποίος είχε συλληφθεί για απόπειρα δηλητηριασμού της συζύγου του.

Ιμραλί: Το νησί- φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Τουρκία. Από το 1999 ως το 2009 ο μόνος κρατούμενός της ήταν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αρχηγός του κουρδικού ΡΚΚ.

H Νήσος του Διαβόλου: Bagne de Cayenne, ή Ile du Diable), στα ανοιχτά της Γαλλικής Γουϊάνας. Φυλακή υψίστης ασφαλείας για εγκληματίες και πολιτικούς κρατουμένους. Από το 1894 ως το 1899 ο μόνος κρατούμενος εκεί ήταν ο Γαλλοεβραίος λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία, σε μια πολύκροτη υπόθεση. Εν τέλει ο Ντρέιφους αθωώθηκε.

Σαν Μαρίνο: Η φυλακή του Αγίου Μαρίνου (Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου) είναι η φυλακή μιας από τις θεωρούμενες- ένα μικροκράτος που περιβάλλεται από την Ιταλία. Με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων, η εγκληματικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το 2011 είχε μόνο έναν κρατούμενο, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν.