Ιστορία έγραψε η Apple για άλλη μία φορά, καθώς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της κατέγραφε κέρδη της τάξεως του 1,4% φέρνοντας τη στιγμή εκείνη την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ωστόσο το ορόσημο αυτό δεν είναι η πρώτη εταιρεία που το σπάει καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco επίσης στιγμιαία έσπασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων, εντούτοις έκτοτε η μετοχή της έχει παραδώσει κάποια από τα κέρδη φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση στο 1,8 τρισ. δολάρια.

Η Apple κινείται χωρίς όρια έχοντας μάλιστα αφήσει σε απόσταση τις 2 τεχνολογικές εταιρείες που είναι υποψήφιες να ακολουθήσουν τις Amazon και Microsoft, η κεφαλαιοποίηση των οποίων επί του παρόντος διαμορφώνεται χαμηλότερα από το 1,7 τρισ. δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple πάλι Αύγουστος ήταν -συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου του 2018- όταν έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Ακόμα και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και με την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, η Apple τον περασμένο μήνα ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν νέα iPhone, υπολογιστές Mac και iPad κατά τη διάρκεια των lockdowns. Η πανδημία οδήγησε επίσης σε αυξημένη χρήση των υπηρεσιών της Apple όπως οι iMessage, Siri και FaceTime.