Το Fansly είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνδρομητικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε δημιουργούς περιεχομένου να μοιράζονται αποκλειστικό περιεχόμενο με τους θαυμαστές τους με αντάλλαγμα μια συνδρομή. Η πλατφόρμα είναι κυρίως γνωστή για το περιεχόμενο που σχετίζεται με το σεξουαλικό περιεχόμενο,  αλλά υπάρχουν επίσης δημιουργοί που παρέχουν περιεχόμενο για αθλητισμό, μόδα, μαγειρική και πολλά άλλα θέματα.

«Tο Fansly θα μπορούσε να κάνει στο Only Fans ό,τι έκανε το Zoom στο Skype στην αρχή της πανδημίας», μια φράση που θα μπορούσε να περιγράψει συνοπτικά την ιστορία των δύο συνδρομητικών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν, τον Αύγουστο του 2021, το Only Fans ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει στους δημιουργούς να αναρτούν περιεχόμενο με σεξουαλικό χαρακτήρα στην ιστοσελίδα του, νέες βελτιωμένες πλατφόρμες –όπως το Fansly– άρχισαν να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Το Fansly ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2017.

Eίναι μια συνδρομητική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, στην οποία οι χρήστες μπορούν να πουλήσουν ή/και να αγοράσουν πρωτότυπο περιεχόμενο. Διαδεδομένο σε Αμερική και Αγγλία με πάνω από 21 εκατομμύρια επισκέψεις τον μήνα, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται όλο και πιο έντονη δραστηριότητα και αυξημένη δημοτικότητα στις προτιμήσεις των models creators και στην Ελλάδα. Στα χνάρια του Only Fans, το Fansly βασίζεται σε συνδρομητές με ελάχιστη μηνιαία συνδρομή 5 δολάρια και μέγιστη 499,99$ ανά μήνα. Οι δημιουργοί περιεχομένου παίρνουν το 80% των εσόδων, ενώ το 20% πηγαίνει στην ίδια την πλατφόρμα.

Αν και έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής, η πλατφόρμα έχει γίνει γρήγορα δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κοινό θαυμαστών που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Η πλατφόρμα Fansly επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να παρέχουν στους θαυμαστές τους μια μοναδική εμπειρία συνδρομητικού περιεχομένου. Οι δημιουργοί μπορούν να προσφέρουν στους θαυμαστές τους αποκλειστικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του πολύ συχνά σεξουαλικού περιεχομένου, φωτογραφίες και βίντεο που δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό τους στα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

 Fansly: Μήπως ήρθε η ώρα να φοβάται το Only Fans- Η νέα πλατφόρμα με σεξουαλικό χαρακτήρα

Η πλατφόρμα Fansly έχει γίνει δημοφιλής κυρίως στην κοινότητα των ενηλίκων εργαζομένων στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, όπου η παραγωγή και η διανομή περιεχομένου είναι η κύρια πηγή εισοδήματος. Οι δημιουργοί περιεχομένου στην πλατφόρμα Fansly μπορούν να διαχειρίζονται το περιεχόμενό τους και τα προφίλ τους με μεγάλη ευκολία, καθώς η πλατφόρμα παρέχει ένα εύχρηστο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και επικοινωνίας με τους θαυμαστές.

Η πλατφόρμα Fansly παρέχει επίσης στους δημιουργούς της τη δυνατότητα να προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα συνδρομών για τους θαυμαστές τους, με διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης σε αποκλειστικό περιεχόμενο και διαφορετικές τιμές. Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να προσφέρουν προσφορές και εκπτώσεις για τους συνδρομητές τους.