Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι η καραντίνα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη οι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Μια παρηγοριά αποτελούν τα μπαλκόνια όπου ο κόσμος βγαίνει για να παίξει μουσική, να γυμναστεί, να χειροκροτήσει το ηρωικό ιατρικό προσωπικό ή απλά για να απολαύσει λίγο καθαρό αέρα και τον λαμπερό ήλιο.

H personal trainer Αντονιέτα Ορσίνι παραδίδει μαθήματα γυμναστικής στους γείτονες της από την ασφάλεια του σπιτιού της στη Ρώμη. REUTERS/Remo Casilli.
Καραντίνα στην Αθήνα. Λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας ο εγγονός «επισκέπτεται» την γιαγιά του και τα λένε από απόσπαση…μπαλκονιού. Κώστας Μορφίρης/theFace
Ο βιολιστής… στο μπαλκόνι προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των Βερολινέζων. REUTERS/Pawel Kopczynsk.
Εικόνα από την πανέμορφη γειτονιά Τραστέβερε στη Ρώμη.
Μια εικόνα με υγειονομικό προσωπικό προβάλλεται πάνω σε πολυκατοικία στη Παμπλόνα την Ισπανίας, την προγραμματισμένη ώρα που κάτοικοι βγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να τους χειροκροτήσουν για τον αγώνα τους κατά του κορωνοϊού.
Μία γυναίκα στη Σόφια βγαίνει στο μπαλκόνι της να χειροκροτήσει το ιατρικό προσωπικό της Βουλγαρίας. REUTERS/Dimitar Kyosemarliev.
Και μία άλλη γυναίκα στο Τορεμολίνος της Ισπανίας, συνεχίζει να ασκείται έστω και στο μικροσκοπικό μπαλκόνι της. REUTERS/Jon Nazca.
Στη Μαδρίτη χτυπάνε τα κατσαρολικά τους απαιτώντας από τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος να δωρίσει τα 100 εκατ. δολάρια που πήρε από τους σαουδάραβες στο ισπανικό σύστημα υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. REUTERS/Juan Medina.
Μοναχικό γεύμα με θέα τον κλιματισμό και τα κρεμασμένα ρούχα για τον έγκλειστο της Γιουχάν.
«Lasciatemi Cantare» στο Μιλάνο. «Αφήστε με να τραγουδώ, με μια κιθάρα στο χέρι» όπως λέει και το διάσημο τραγούδι… αυτό φαίνεται να ζητούν και οι κλεισμένοι στα σπίτια τους Ιταλοί. REUTERS/Daniele Mascolo.
Σε ξενοδοχείο της νότιας Ισπανίας, οι παγιδευμένοι ένοικοι βγαίνουν στα μπαλκόνια για να πάρουν λίγο αέρα. REUTERS/Jon Nazca.
Ενα νεαρό αγόρι παίζει σαξόφωνο στο μπαλκόνι του στην Ρώμη για να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του. REUTERS/Daniele Mascolo.
Τουρίστες συγκεντρώνονται σε ένα μπαλκόνι στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης. REUTERS/Jonathan Bachman.
Αγάπη και φροντίδα στις μέρες της καραντίνας σε μπαλκόνι της Ρώμης REUTERS/Yara Nardi.
Συγκάτοικοι… στον κορονοϊό. Αναμνηστική φωτογραφία για τους νέους που μοιράζονται ένα διαμέρισμα στη Ρόντα της Ισπανίας. REUTERS/Jon Nazca.