Η Hugo Boss θα ζητήσει από μεγάλο μέρος του προσωπικού της να έχει παρουσία στο γραφείο από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη ακόμη και μετά την πανδημία του κορωνοϊού, προσφέροντας την επιλογή της μακρόθεν εργασίας τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός οίκος μόδας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από εσωτερική έρευνα που έδειξε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοί του αισθάνονταν λιγότερο στρες όταν εργάζονταν από το σπίτι τους στη διάρκεια της πανδημίας και είχαν περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές τους, ενώ οι διευθυντές ήταν επίσης πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που γινόταν εξ αποστάσεως.

«Το μέλλον ανήκει σε προσαρμοσμένους στις ανάγκες κάθε εταιρείας συνδυασμούς δουλειάς στο γραφείο και δουλειάς εκτός γραφείου», δήλωσε ο Γιόχεν Έκολντ, διευθυντής ανθρώπινων πόρων στον οίκο Hugo Boss. «Το υβριδικό μοντέλο μας εργασίας λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη επιθυμία των εργαζομένων για εναλλακτικές επιλογές προγραμματισμού και τόπου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι 3 ημέρες στο γραφείο επιτρέπουν τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό συναντήσεων και εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ελκυστικότητα του ομίλου ως εργοδότη και προστατεύουν το περιβάλλον μειώνοντας τις μετακινήσεις.

Το νέο πρόγραμμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο από τον Οκτώβριο σε περίπου 3.200 εργαζομένους στη Γερμανία, οι δουλειές των οποίων δεν απαιτούν φυσική παρουσία στο γραφείο, όμως ο όμιλος Hugo Boss αναμένει πως παρόμοια μοντέλα θα υιοθετηθούν στις θυγατρικές του σ’ όλον τον κόσμο.