Μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού και πρώτη θέση στην κατηγορία Κρύα Νερά. «Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής σε ένα μικρό ιστιοφόρο, εξερευνήσαμε την Ανταρκτική κάνοντας καταδύσεις. Αν και οι συνθήκες ήταν ακραίες, με τη θερμοκρασία στους -1 βαθμούς Κελσίου, καταγράψαμε την εξαιρετική θαλάσσια πανίδα σε αυτό το εύθραυστο οικοσύστημα, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα της φώκιας crabeater (καβουροφάγος). Παρά το όνομα τους, οι φώκιες αυτού του είδους δεν τρώνε καβούρια, αλλά τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με μαλακόστρακα (κριλ). Οι συγκεκριμένες φώκιες έχουν αναπτύξει οδοντοστοιχία σαν κόσκινο για να τρώνε τα κριλ: ρουφάνε νερό με κριλ, κλείνουν τα σαγόνια τους, πιέζουν μετά το νερό να βγει μέσα από τα δόντια και παγιδεύουν έτσι μέσα τα κριλ»:

Πρώτη θέση, κατηγορία Γυμνοβράγχια. «Ενας πλούσιος θησαυρός από γυμνοβράγχια κρύβεται στον ποταμό Μουλούλαχ στην Αυστραλία. Περισσότερα από 350 είδη έχουν βρεθεί κατά μήκος της 600 μέτρων όχθης. Η πραγματική πρόκληση είναι να τραβήξεις μια φωτογραφία που να απεικονίζει την εκπληκτική μορφή αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων. Ερωτεύτηκα συγκεκριμένα το Flabellina lotos. Πήγαινα στο ποτάμι κάθε Σαββατοκύριακο επί τέσσερις μήνες για να καταφέρω να απαθανατίσω τα έντονα μοβ κέρατα του Flabellina μπροστά από το μαύρο φόντο». Jenny Stock / Ocean Art:

Δεύτερη θέση, κατηγορία Ευρυγώνια Λήψη. «Μία σαρδέλα είναι μικρή, αλλά ένα κοπάδι σαρδελών δείχνει τεράστιο, ειδικά όταν το νερό είναι καθαρό και μπλε». Fabien Michenet / Ocean Art:

Πρώτη θέση, κατηγορία Μαύρα Νερά. Το παρακάτω πλάσμα ονομάζεται Champsodontidae-Kali macrodon (φιδοδόντης που καταπίνει τα βαθιά νερά, σε ελεύθερη μετάφραση). Ζει στα βαθιά στρώματα της θάλασσας, περιμένοντας τη λεία να περάσει από κοντά. Η μορφολογία του με το μεγάλο κεφάλι και τα ανεπτυγμένα πτερύγια είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των ενηλίκων ψαριών του είδους του Fabien Michenet / Ocean Art:

Ειδική μνεία, κατηγορία Πορτρέτο. «Η Snooty («Ψηλομύτα») είναι ένας μεγάλος θηλυκός καρχαρίας που κατοικεί σε ναυάγιο της πόλης Τζούπιτερ της Φλόριντας. Το χαμόγελό της και η άνεσή της με τους δύτες την έχουν αναδείξει σε ντόπια σελέμπριτι. Είναι πάντα από τους πρώτους καρχαρίες που έρχονται να σε χαιρετήσουν όταν βουτάς, και μένει δίπλα σου μέχρι το τέλος. Στη συγκεριμένη κατάδυση, συγκεντρώθηκα στο να απαθανατίσω το χαμόγελό της και να ευχαριστηθώ την προθυμία της να συμμετάσχει». Galice Hoarau / Ocean Art:

Πρώτη θέση, κατηγορία Supermacro. Τα εντυπωσιακά αυγά ενός ψαριού-κλόουν στο μικρό ψαροχώρι Τουλαμπέν στο Μπαλί. Paolo Isgro / Ocean Art:

Τρίτη θέση, κατηγορία Πορτρέτο. Δύο βατράχια ζευγαρώνουν στη λίμνη Big Monticolo της Ιταλίας, την άνοιξη. Claudio Zori / Ocean Art:

Δεύτερη θέση, κατηγορία Μαύρα Νερά. «Ενα χταπόδι-κουβέρτα απαθανατισμένο κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής κατάδυσης στα βαθιά, μαύρα νερά των Φιλιππίνων. Το συγκεκριμένο είδος είναι σπάνιο και πολύ δύσκολο να το βρεις. Οταν απειλείται, απλώνει τη σαρκώδη μπέρτα του και μοιάζει σαν ντίβα της ντίσκο». Paolo Bausani / Ocean Art:

Τρίτη θέση, κατηγορία Κρύα Νερά. Νησιά Σέτλαντ, Σκωτία: ο φωτογράφος χρησιμοποιεί την τεχνική της μακράς έκθεσης όχι μόνο για να απαθανατίσει την ταχύτητα της γκρίζας φώκιας καθώς αρπάζει ένα ψάρι, αλλά και για να δώσει έμφαση στο πρόσωπό της Johan Sundelin / Ocean Art:

Πρώτη θέση, κατηγορία Macro. «Λεωφορείο ιπποκάμπων»: έξι ιππόκαμποι μωρά μοιράζονται το ίδιο κλαδάκι, κοιτάζοντας προς την ίδια κατεύθυνση, στην Αυστραλία. «Μία πολύ απαιτητική λήψη», εξηγεί ο φωτογράφος, «γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η σκηνή, αλλά επίσης επειδή το ποσοστό επιβίωσης ανάμεσα στους νεογέννητους ιπποκάμπους είναι χαμηλό». Jules Casey / Ocean Art: