Ένα ακόμη show ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο ο Φινλανδός καλλιτέχνης Kari Kola φώτισε με 1.000 φώτα τα βουνά της Κονεμάρα στην Ιρλανδία.

Για το Σαββατοκύριακο του St Patrick, προστάτη αγίου της χώρας, είχαν προγραμματιστεί ξεναγήσεις 20.000 ατόμων για να απολαύσουν το show, το οποίο για ευνόητους λόγους ματαιώθηκε. Ωστόσο, έλαβε χώρα χωρίς κοινό, βιντεοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμο σε μορφή «ψηφιακής έκδοσης» για να το χαρούμε, μένοντας σπίτι.

Χίλιοι μεγάλοι προβολείς απλώθηκαν σε απόσταση σχεδόν 5 χιλιομέτρων στις βουνοπλαγιές που γλιστρούν στο λοχ «Loch na Fuaiche», στη βόρεια Κονεμάρα και ο Kola υποστηρίζει ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη site-specific εγκατάσταση φωτός που έχει γίνει ποτέ».

Ακούει στο όνομα «Savage Beauty», από μια φράση του Όσκαρ Ουάιλντ. Το έργο παραγγέλθηκε στον Kola στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γκάλγουεϊ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2020».

«Μιας και δεν μπορώ να ζωγραφίσω, ζωγραφίζω με φως» είπε ο Φινλαδός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει δημιουργήσει πάνω από 2.000 εγκαταστάσεις σε διάφορα μέρη, μεταξύ αυτών, το στρατηγείο της UNESCO στο Παρίσι για την έναρξη του Έτους Φωτός 2015 και το Στόουνχετζ στη Βρετανία για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2018.

«Μ’ ενδιαφέρει επίσης το φως πέραν της καλλιτεχνικής αξίας του. Τα πάντα στον πλανήτη βασίζονται στο φως. Αν έχω δυνατότητα επιλογής, δουλεύω πάντα με τη φύση επειδή είναι η καλύτερη τέχνη που έχουμε» πρόσθεσε.

Απαιτήθηκαν αρκετές εβδομάδες για την εγκατάσταση των φώτων, καθώς και 20 χιλιόμετρα καλωδίων συνδεδεμένων με 16 γεννήτριες τις οποίες άφησαν ελικόπτερα στις βουνοπλαγιές.