Η Apple ανακοίνωσε νέες αλλαγές και ενθουσίασε τους φαν της

Η Apple ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του φετινού WWDC όλα όσα θα δούμε από την εταιρία μέσα στον επόμενο χρόνο στο κομμάτι σου software και επιτέλους επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να ετοιμάζει τους δικούς της επεξεργαστές.

Η παρουσίαση ήταν virtual με τα σκηνικά να αλλάζουν το ένα μετά το άλλο ανάλογα κάθε φορά με το θέμα. Η διάρκεια ήταν 1ώρα και 45 λεπτά και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πήραμε μία γεύση από τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος όλων των συσκευών της εταιρίας.

Ξεκινάμε με το iOS 14!

H Apple μετά από αρκετά χρόνια αλλάζει σημαντικά το κεντρικό μενού του iPhone και τον τρόπο με τον οποίο έχουμε συνηθίσει να το χρησιμοποιούμε. Η βασικότερη αλλαγή που είδαμε είναι η προσθήκη Widgets που πλέον βρίσκονται στην Home screen και μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη, και να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Το App Library, μπορεί και οργανώνει αυτόματα όλες τις εφαρμογές που έχουμε στο iPhone, σε φακέλους που μπορεί να βασίζονται στην κατηγορία που ανήκει η κάθε εφαρμογή, ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείται η κάθε μία ή με το πότε την κατεβάσατε.

Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό του iOS 14 είναι η λειτουργία Picture in Picture. Αυτό πρακτικά σημαίνει θα μπορούμε να έχουμε μια δεύτερη εφαρμογή σε μορφή παραθύρου, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε κάποια άλλη εφαρμογή σε πλήρες μέγεθος. Με απλά λόγια παρακολούθηση βίντεο και σερφάρισμα!

iPadOS 14!

Και εδώ έχουμε τα Widgets και ό,τι άλλο είδαμε και στο iOS 14. Αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν η νέα μετατροπής των χειρόγραφων κειμένων που δημιουργούμε με το Apple Pencil σε κανονικό κείμενο, που στην συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε σε κάποιο έγγραφο ή να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα e-mail. Αν λοιπόν σου αρέσει να γράφεις με μολύβι, τότε αυτή η λειτουργία είναι για εσένα.

AirPods

Τα ακουστικά της Apple θα μπορούν πλέον να “καταλαβαίνουν” ποια iOS συσκευή χρησιμοποιεί ο χρήστης τη δεδομένη στιγμή ή στον macOS υπολογιστή του και να συνδέονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ!

Ακόμα μία αλλαγή που έρχεται είναι το Spatial Audio και το οποίο θα υποστηρίζεται μόνο στα AirPods Pro. Πρακτικά η Apple προσφέρει μέσα από τα ακουστικά της surround ήχο, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας.

Αντίο Intel!

Μετά από 15 χρόνια η Apple κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και φεύγει από τους Intel επεξεργαστές και πάει στους δικούς της που θαα στηρίζονται στην ARM αρχιτεκτονική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι , οι επόμενοι Mac θα έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις, και ακόμα καλύτερη αυτονομία. Η μετάβαση αυτή θα ολοκληρωθεί πλήρως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, ενώ οι πρώτοι Mac με τον νέο επεξεργαστή της Apple αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

MacOS 11

Ακόμα μία μεγάλη αλλαγή είναι η μετάβαση από το MacOS X στο 11! Η νέα έκδοση φέρνει αλλαγες στο σχεδιασμό του desktop λειτουργικού συστήματος που μας θύμισαν αρκετά το iOS. Έτσι έχουμε ανανεωμένο Dock, ανασχεδιασμένο Control Center με δυνατότητα ορισμού της έντασης της φωτεινότητας, του ήχου, των συνδέσεων κλπ. Νέο κέντρο ειδοποιήσεων ίδιο με αυτό του iOS.

Οι ανακοινώσεις της Apple ήταν πάρα πολλές και μένει τώρα να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για να δούμε και στην πράξη τις αλλαγές.